Gombakrémleves
Próbálja ki Jamie Oliver Food Tube csatornájáról az ínycsiklandó gombakrémlevest!
- 6 fő részére
- Elkészítési idő: 45 perc
- Nehézség: nagyon könnyű
Hozzávalók
- 600 g többféle gomba
- 1 hagyma
- 2 zellerszár
- 3 gerezd fokhagyma
- egy kevés petrezselyem
- egy kevés kakukkfű
- olívaolaj
- 1.5 liter bio csirke- vagy zöldségleves alaplé
- 75 ml főzőtejszín
- 6 szelet ciabatta
- extra szűz olívaolaj
Elkészítés
1. Dörzsölje tisztára a gombákat, majd szeletelje vékony szeletekre.
2. Hámozza meg és vágja apróra a hagymát, a zellert és a fokhagymát, majd aprítsa fel a petrezselymet és a kakukkfüvet is.
3. Melegítsen fel egy kevés olívaolajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon. Adja hozzá a hagymát, a zellert, a fokhagymát, a petrezselymet, a kakukkfűvet és a gombát, majd dobja rá a fedőt és főzze addig, amíg megpuhul.
4. Tegyen félre 4 evőkanál gombát későbbre.
5. Öntse a leves alaplét a serpenyőbe, és közepes lángon forralja fel, majd vegye le a hőfokot és főzze még 15 percig.
6. Ízlés szerint ízesítse egy kevés tengeri sóval és borssal, majd egyszerűen turmixolja simára!
7. Öntse hozzá a tejszínt, még egyszer forralja fel, majd vegye le a tűzhelyről.
8. Pirítsa meg a ciabattát egy serpenyőben, majd a öntse rá a félretett gomba nagy részét és csepegtessen rá néhány csepp extra szűz olívaolajat.
9. Szedje a levest tányérokba, díszítse az apróra vágott petrezselyemmel és a maradék gombával, és tálalja a pirított ciabattával
A Szerkesztőség